Idén finns redan i många städer, ett intressant grepp att flytta ut konst och form i citymiljö. Jag tror på idén eftersom skåpen dessvärre ofta är utsatta för klotter. Det här kan vara ett sätt att skapa och avdramatisera en konstnärlig utsmyckning, där alla kan delta oavsett ålder.
Månadjanuari 2012
Det här är osannolikt bra. Något av det mest progressiva jag sett i denna, kalla det ”tolkningsversion” av den klassiska Svansjön med musik av Tjajkovskij.
En av mina absoluta favoriter inom den fotobaserade bildkonsten – den amerikanske bildkonstnären Irving Penn. Jag minns på 70-talet hans extremt pedantiska bilder för modetidskriften Vogue och Harpers Bazaar. Inte någon bild kan karaktäriseras som att slumpen fått avgöra.
Ulf Rollof blev tidigt en internationellt omtalad svensk konstnär. Hans bilder fastnar sällan i det privata utan skapar allmängiltiga bilder med stor kraft.
Utställningen har utformats som en dialog mellan konstnärerna Turner, Monet och Twombly. Man får känslan att de utmanar och ifrågasätter varandra som om de vore närvarande i samma rum. De tre målarna blev på var sin tid såväl hånade som hyllade. Enligt kritiker målade de slarvigt och nonchalant.

Det här är en känsloladdad utställning av den brasilianske konstnären Miguel Rio Branco. Starka fotografier och installationer ger inblickar i en dramatisk, intensiv och samtidigt poetisk värld.
Fram till 22 januari 2012 pågår utställningen med den unga fotokonstnären Nelli Palomäki på Kulturhuset i Stockholm. Än en gång visar Kulturhuset stor respekt för den nya, samtida fotokonsten. I det här fallet med Nelli Palomäki utforskas det klassiska svartvita porträttet och lyfter fram kvaliteter som tidigare bara fanns i den tidiga fotokonsten.

© 2025 Lars Gustaf Andersson
Producerad av Rivercode Webbyrå — Upp ↑